Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május, 2014

Hír - 28-an voltunk az Itt a patak túrán

Kép
Ragyogó napunk volt május 24-én, amikor is megtartottuk az Itt a patak részvételi biciklitúrát, mely a Kerekdomb Egyesület évadnyitó, valamint a diplomamunkám adatgyűjtésre szolgáló rendezvénye volt! Egy remek társaság, 2 szerelés, 3-4 esés, 6 és fél óra tekerés, 28 résztvevő, 34 km távolság és sok jókedv! 

Színes - Csupaszív Kétnyelvű Óvodában jártam, az április 24-i foglalkozás összegzése

Kép
Rittmann Erika  óvónő mutatta meg, milyen is a törökbálinti Csupaszív Kétnyelvű Óvoda Süni csoportjának egy napja. A foglalkozás alatt a gyerekek Hosszúréti-patakkal kapcsolatos emlékeire voltam kíváncsi, és hogy mennyire érzékenyek a környezeti problémákra. 

Hír - Itt a Patak biciklitúra

Kép
Itt a patak biciklitúra lesz május 24-én a Hosszúréti-patak mentén. A Kerekdomb Egyesület évnyitó túráját édesapámmal, Nagy Sándorral együtt szervezzük, melynek témája a patak környezeti állapota, helyi értékek. Lesz itt minden: kecskesimogatás, depóniák, szennyvíztisztító, csodálatos panoráma, idilli táj, játszóterezés, és útba ejtjük a Rózsavölgy Egyesület közösségi házát, ahol éppen a minden évben megrendezésre kerülő, Patakparti elnevezésű rendezvénybe kukkanthatunk be.

Hír - Vízgyűjtő-területi Együttműködési Megállapodás 2010

A 2010. június 23-án tartott sürgősségi ülésen Budafok (az összehívó önkormányzat), Budapest Főváros, Újbuda, Budaörs, Törökbálint, Biatorbágy települések önkormányzatai és szakmai képviselői vettek részt és vitatták meg a Hosszúréti-patak revitalizációjának ügyét és lehetőségeit. Melynek eredményeképpen megalakult az Együttműködés a patak teljes vízgyűjtő területi rendezésére. A szándéknyilatkozat mellett más anyagi, egyéb vállalásra nem volt szükség. A jegyzőkönyv fontosabb részeit összefoglalva olvashatják itt.

Interjú Tüske Emillel

Kép
Április 10-én, egy kissé esős délutánon találkoztunk Emillel, a Biatorbágyi Tájvédő Kör Egyesület vezetőjével, hogy a Hosszúréti-patak helyzetéről beszéljünk, és arról, hogyan segíthetnénk erősíteni a településeink közötti kapcsolatot. A Kisvilla kávézóban beszélgettünk, ideális hely egy kis pihenésre, minden időben!  Kutfej Kriszta, a Kisvilla tulajdonosa, én és Tüske Emil, a Tájvédő Kör Egyesület vezetője